Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Torstaina 12. kesäkuuta 1958

Lisätty 27.01.2016

Aulikki Lehmijoki juoksi 400 metrin juoksussa uusiksi Suomen ennätyslukemiksi tasan 60 sekuntia.

Lue kokonaan »

Keskiviikkona 11. kesäkuuta 1958

Lisätty 21.01.2016

Olympiastadionilla käytiin hienot kilpailut. Katsojia paikalla yli kuusituhatta. Eeles Landrsöm hyppäsi uuden Suomen ennätyksen seipäässä 453 senttiä. Puolan Tadeuz Kazimierski teki 800 metrin olympiastadionin ennätyksen 1.48,1 ja kukisti niukasti Ruotsin ylpeyden Dan Waernin. Suomalaisista ei ollut vastusta tälle kaksikolle ja Olavi Salsola hölkkäsi maaliin muiden takana.

Keihään heitossa Januz Sidlo paiskasi yli 80 metriä ja otti nimiinsä Stadionin ennätyksen. Samalla kukistui olympiavoittaja Egil Danielsen. Suomalaisista paras oli Erkki Ahvenniemi. Ranskalainen Alain Mimoun jätettiin 5000 metrin juoksussa viidenneksi. Jorma Kakko ei vetohommia tehnyt ja vaikka hän voitti niin yleisö ei miehestä tykännyt.

Vuoksenniskan urheilukentällä järjestettiin myös kilpailut, joita oli arki-illasta huolimatta katsomassa 700 päinen yleisö. Vanha maaotteluratsu Oiva Halmetoja oli pääsemässä vauhtiin ja voitti moukarin heittokilpailun tuloksella 55,44 metriä. 25 kilometrin ratajuoksussa oma poika Antti Viskari piti muut takanaan ja ravasi voitokkaasti 75 kierrosta. Voittoaika oli 1.20.15,8

Hieno 5000 metrin juoksu nähtiin ja tiukan kaksinkamppailun voitti Hannu Posti.  Eila Ronkonen pukkasi naisten kuulaa sentin päähän Suomen ennätyksestä.

Fiskarsissa kilpailtiin myös ja siellä parasta antia oli Henrik Hellenin korkeushyppytulos 191 senttiä

 

Lue kokonaan »

Tiistaina 10. kesäkuuta 1958

Lisätty 02.01.2016

Arki-illasta huolimatta kilpailtiin monella paikkakunnalla. Lohjalla Reijo Koivisto työnsi kuulaa 16,26 metriä.  Yleisurheilukilpailut olivat myös Seinäjoella. Ne olivat Seinäjoen Urheilijoiden 25-vuotis juhlakilpailut. Pituudessa ja kolmiloikassa paranneltiin kesän kärkituloksia. 1500 metrin juoksussa oli paikallisten lisäksi Kainuunkierrokselta tulleet Olavi Vuorisalo, Olavi Salonen ja Reijo Höykinpuro.

 

Keihäässä kovien suomalaisten lisäksi oli olympiavoittaja Egil Danielsen.

Lue kokonaan »

Sunnuntaina 8. kesäkuuta 1958

Lisätty 21.08.2015

Vaasassa juostiin kovavauhtinen maratonjuoksu. Erkki Ahvenniemi sinkautti keihästä pitkälle. Kokkolassa Urho Juliin ravasi 10 kilometriä kelpovauhtia. Porissa olivat kansainväliset kilpailut, jossa oli tähtinä Alain Mimoun Ranskasta ja Erik Danielsen Norjasta. Suunnistajat kävivät neljän kansalliset kilpailunsa ja Ruotsissa alkaoivat jalkapallon Maailman mestaruuskilpailut.

Lue kokonaan »

Lauantaina 7. kesäkuuta 1958

Lisätty 04.08.2015

Herb Elliot juoksi maililla lähes maailmanennätyksen. Ruotsissa käytiin Suomen ja Ruotsin välinen suunnistusmaaottelu, miesten, naisten ja nuortenvälillä. Miesten sarjassa kummastakin  maasta oli mukana 10 miestä. Lopputuloksiin laskettiin  kuuden nopeimman ajat yhteen ja pienemmän yhteisajan saanut maa oli voittaja. Naisia oli puolestaan kuusi maata kohden ja neljän naisen aikojen summa oli maaottelun tulos naisten sarjassa. Nuorten miesten kilpailu käytiin samoilla säännöillä, kuin naisten kilpailu. Suomen miehet voittivat Ruotsin muissa sarjoissa ruotsalaiset olivat parempia

Lue kokonaan »

Perjantaina 6. kesäkuuta 1958

Lisätty 28.07.2015

Toivolalaisille merkityksellinen päivä. Vihantasalmen siltatyöt oli saatu siihen pisteeseen, että salmessa voitiin aloittaa tukinuitto. Lahnavedellä oli jo tukkilautta odottamassa hinaajaa, joka veti lautan eteenpäin.

Turussa Turun Toverin järjestivät yleiurheilukilpailut, joissa kansainvälisyyttä edusti viikon Suomessa kilpailleet saksalaiset ja keihäänheittäjä Norjan Egil Danielsen. Voitto Hellsten pinkoi sata metriä, häviten Saksan Kaiserille. Kalevi Tiikkaja voitti korkeushypyn ja 800 metrin juoksukin päättyi saksalaisten voitoksi.

Olavi Vuorisalo voitti 1500 metrin juoksun hyvällä ajalla 3.46,9. Norjan Egil Danielsen jatkoi keihäässä voittosarjaansa.

Tampereella 20-vuotias Matti Yrjölä työnsi kuulaa 16,61 ja rikkoi Reijo Koiviston Suomen ennätyksen-

Lue kokonaan »

Keskiviikkona 4. kesäkuuta 1958

Lisätty 26.07.2015

Mäntyharjun keskuskentällä käytiin seuraottelu Virkistyksen ja Toivolan Urheilukerhon välillä. Mikkelissä kilpailtiin ja saksalaisryhmä jatkoi yhden välipäivän jälkeen kilpailuja Mikkelissä. Helsingissä olympiastadionilla kilpailtiin Marskin kilpailujen merkeissä. Hans Hüneke saksalainen nuori pitkän matkan juoksia otti kolmannen voiton neljän päivän sisällä. Mies juoksi 5000 metrillä uuden ennätyksen ja vaikka vastassa oli Suomen ennätysmies Eero Tuomaala, niin silti voitto tuli. Reino Hankia teki myös ennätyksen saksalaisen vanavedessä.

Olympiastadionilla suomalaisille keihäänheittoa opetti olympiavoittaja Norjan Egil Danielsen. Olympiastadionilla ei 5000 metrin juoksussä ylletty samaan vauhtiin mitä Mikkelissä. Jorma Kakko otti voiton. Kaikki katsojat eivät hänen voitosta tykänneet, koska olivat sitä mieltä, että mies ei hoitanut omaa osuuttaan letkan vetämisessä. Mies muita peesaamalla säästeli voimiaan.

Lue kokonaan »

Maanantaina 2. kesäkuuta 1958

Lisätty 26.07.2015

Pieksämäellä oli kansainväliset kilpailut. Sunnuntain Varkaudessa kilpaillut saksalaisryhmä oli tullut pieksämäkeläisten vieraiksi. Osmo Kokki hyppäsi korkeudessa uuden Suur-Savon piirin ennätyksen. Juoksumatkoja hallitsisvat saksalaiset.

Lue kokonaan »

Sunnuntaina 1. kesäkuuta 1958

Lisätty 16.07.2015

Ensimmäinen varsinain yleisurheilupäivä oli vilkas. Pohjanmaalla kilpailtiin monen seuran toimesta. Lavian Kisa, Kurikan Ryhti ja Alahärmän Kisa järjestivät kukin kansalliset kilpailut. Kansallisia oli myös ympäri Suomea. Jyväskylän Veikot, Lohjan Louhi järjestivät myös kilpailut heti kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Kilpailuja oli myös Kaarinassa ja Lahdessa.

Utissa vihittiin käyttöön uusi urheilukenttä. Varkaudessa järjestettiin kansainväliset kilpailut. Sakasalaisryhmä antoi vastusta kotimaan miehille. Tampereella juostiin Sorsapuiston lenkki. Lenkillä oli pituutta 20 kilometriä. Ulkomaillakin urheiltiin ja Ranskassa tehtiin kova keihään heittotulos. 

Lue kokonaan »

Lauantaina 31. toukokuuta 1958 osa 2

Lisätty 29.05.2015

Jukolan viestin osuudet 4 - 7

Lue kokonaan »