Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maanantaina 2. kesäkuuta 1958

Lisätty 26.07.2015

Pieksämäellä oli kansainväliset kilpailut. Sunnuntain Varkaudessa kilpaillut saksalaisryhmä oli tullut pieksämäkeläisten vieraiksi. Osmo Kokki hyppäsi korkeudessa uuden Suur-Savon piirin ennätyksen. Juoksumatkoja hallitsisvat saksalaiset.

Maanantaina 2. kesäkuuta 1958

Kesäkuun ensimmäinen viikko alkoi. Yleisurheilukausi oli päässyt vauhtiin ja kilpailtiin myös arki-iltoina. Pieksämäellä kilpailtiin heti maanantai-iltana. Mukana olivat suomessa vierailevat saksalaiset, joten kilpailuissa oli kansainvälistä väriä. Kilpailujen järjestämisestä vastasi Pieksämäen Veikot. Savonlinnan Riennon Osmo Kokki hyppäsi uuden Suur-Savon Piirin ennätyksen 193 senttiä korkeudessa. Samalla se tietenkin oli pojan oma ennätys. Osmo Ahonen Kuopion Poliisi Urheilijoista hyppäsi 190, joten Osmot kilpailivat jo toisena päivänä peräkkäin ja tasasivat keskinäiset voittonsa tällä kaudella lukemiin yksi - yksi.
Saksan Hans Hüneke myös urakoi toista päivää peräkkäin. Taas oli juoksumatkana 3000 metriä. Jälleen voitto saksalaiselle ja aika oli lähes yhtä kova, kuin sunnuntaina Varkaudessa. Voittoaika maanantaina oli 8.29,8. Joensuun Katajan Matti Räty ei vauhdissa koko matkaa pysynyt ja maaliin hän juoksi ajassa 8.38,0. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jyrki Vanhanen löysäsi vauhtia, kun kirittäjää ei ollut ja juoksi maaliin yli 10 sekuntia hitaammin, kuin edellisenä päivänä Varkaudessa sijoittuen kilpailussa kolmanneksi.
Pituudessa Varkauden Urheilijoiden Lauri Koponen hätyytteli seitsemän metrin raajaa, jääden kuitenkin harmittavasti siitä 3 sentin päähän. Kilpailun voitto ja Hannu Rantalan päänahka lämmittivät mieltä. Varkaudessa kolmiloikkaan osallistunut Mäntän Valon Hannu Rantala hyppäsi pisimmällään 682 senttiä.
800 metrillä parivaljakko Dieter Heydecke ja Alfred Brand hallitsivat Varkauden tapaan kilpailua, vaikka ajat jäivät muutaman sekunnin edellispäivästä. Pieksämäen Veikkojen tähti Kauko Nevalainen pidettiin loppukirissä takana. Kauko kellotti ajakseen 1.56,8.