Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Urheilua

Lisätty 24.11.2014

Muutama päivä sitten myllyssä katselin erään miehen tekemisiä. Hän meni yhden jalan kyykkyyn pitäen kädellä kiinni vapaana olevan jalan kengän kärjestä. Sitten mies tuli ylös kyykystä. 

Se oli hieno suoritus johon kaikki eivät pysty. Minä en ole moista yrittänyt koskaan. Joskus yhden jalan kyykkyjä tehtiin penkin päältä, jolloin vapaa jalka saattoi roikkua alempana ja suoritus oli paljon helpompi. 

Täytyy teetättää tätä liikettä Liikuntamyllyn kävijöille ja palata asiaan, kun olen muutamia testannut asian suhteen. On selvää, että harjoittelemalla tämän liikkeen oppii ja kylmiltään ilman harjoittelua liikkeen tekeminen on paljon vaativampi suoritus, joten täytyy antaa näille testattaville harjoitusaikaa suorituksen oppimiseksi.

Palataksemme tähän tempun tekijään, niin hänen on mies, jolla on ikää 73 vuotta. 

Sitten toiseen suoritukseen, se oli rinnalleveto ja painoa tangossa oli 87,5 kiloa. Tähän minä olen pystynyt monasti. Nykyään se ei mene, enkä uskalla rinnallevetoja enää tehdä, kun puolitoista vuotta sitten selkä jämähti ja sen jälkeen olen jättänyt puntit rauhaan. 

Muistaakseni 85 kiloa olin rinnalle saanut, sen puolen vuoden aikana, jolloin tätä liikettä olin tehnyt olkapäävamman jälkeen. Eli minulta on kulunut luultavasti noin viisi vuotta siitä, kun tuon 87,5 kiloa olen viimeksi rinnalle kääntänyt. 

 Täytyy tämänkin suhteen tehdä kyselyä siitä, kuinka moni pystyy raudat kääntämään. Nämä raudat nosti rinnalle sorja korkeushyppääjätär, mikä nostaa suorituksen arvon jo aivan eri tasolle. Tilastopajan mukaan nainen on 25 vuotias, pituutta 176 cm ja painoa 62 kiloa. Lisäksi voidaan mainita, että naisen ennätys korkeushypyssä on 189 senttiä.

Nämä kaksi suoritusta kertovat jotain näiden urheilijoiden fyysisestä tasosta. On selvää, että eri lajit vaativat erityyppisiä fyysisiä ominaisuuksia. Nykyään urheilulajeja on valtavasti ja tuntuu siltä, että entistä enemmän tulee lajeja, joista ei saa selvää lajin fyysisistä vaatimuksista. 

Nyt jo kuulee juttuja, jossa tietokoneella pelejä pelaavat väittävät pelaamisen olevan urheilua. Tv-tarjonnasta päätellen formulat on maailman kovinta urheilua, vaikka lajilla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. 

Siinä ihminen istuu pienessä kopperossa konevoimien hakattavana. Liikkumatilaa on niin vähän ettei siinä kopperossa voi urheilua harrastaa. Haluaisin nähdä sen testin, jolla todistetaan autolla ajamisen nostavan ajajan kuntoa. Homma nimittäin toimii toisin  päin. Mitä enemmän ajat sen huonompi kunto on. 

Miten on mahdollista, että kaikkien naurujen äiti matti kyllönen sai suomalaiset hurahtamaan formuloihin. No se on paavonurmi taudin uusi muoto. Suomalaiset kuvittelivat aikoinaan olevan geeneiltään parempia kestävyysominaisuuksiltaan, kuin muut.

Martti Vainio tuhosi nämä kuvitelmat ja karpaasit hoitivat lopun. Nyt suomalainen uskoo vuoren varmasti olevansa parempi autonkuljettaja, kuin mustat miehet. Valitettavasti tämä ei riitä siitä huolimatta mustat vievät meidän naiset.

Täytyy lopettaa tämän asian tiimoilta, koska muuten minä vielä haukun kaikki siistien lajien harrastajat. Ihme ettei liiemmin lottoa ole väitetty urheiluksi, siinä kuitenkin voittajat kuittaavat huimia rahasummia, kuten jotkut turhien lajien urheilijatkin.

Olin eilen Turussa katsomassa voimistelukilpailuja. D-luokan joukkuekilpailuun otti osaa 13 joukkuetta, jokaiselta telineeltä laskettiin joukkueen kolmen parhaan suoritukset yhteen, joten joukkueen pisteet tulivat 12 suorituksen summasta.

Tyttöjen ikä tässä kilpailussa oli kymmenen vuoden korvilla. Urheilullisesti tyttöjen taso oli kova, vaikka kaikista parhaat tytöt ovat jo ylemmissä sarjoissa tämän ikäisistä. 

Tuli mieleen ajatus. Otetaan jokaisesta lajista 100 parasta urheilijaa ikäryhmää kohti ja testataan näiden urheilullisuus, jollain puolueettomalla testillä, joka mittaa yleistä osaamista. Laitetaan lajit paremmuusjärjestykseen, niin olen varma, että nämä voimistelijatytöt sijoittuisivat listan kärkipäähän. 

Pelit hallitsevat nykyään suomalaista urheiluelämää. Liikuntamyllyssä käy joukkueita tekemässä testejä. Monen joukkueen pelaajat ovat urheilullisesti surkeita verrattuna voimistelijoihin tuossa kymmenen vuoden iässä. 

Suomen voimisteluliiton  naisvoimistelun budjetti on noin 80 000 euroa. Nais/ tyttövoimistelijoita on noin 1100. Tällä olemattomalla rahamäärällä pyöritetään naisvoimistelua. Valitettavasti naisvoimistelijat lopettavat lähes järjestään voimistelun jo tyttöiässä. Vaatimukset tässä lajissa ovat niin kovat.

Suomessa yleisradio tuottaa verovaroin urheilu-uutisia. Aamuisin uutiset ovat lähes järestään sitä, että joku suomalainen jääkiekkoilja on tehnyt maalin jossain NHL:ssä. Tai näytetään välähdys jostain Englannissa pelatusta jalkapallo ottelusta. 

Miksi ihmeessä? Miksi verovaroin tuotetaan tällaista roskaa, joka ei palvele suomalaista urheilua. Miksi ei kerrota niistä urheilutapahtumista, jotka ovat liikuttaneet eniten suomalaisia. 

Se vaatisia luultavasti liikaa vaivaa ja veisi enemmän verovaroja, joten suomalainen julkinen media tuottaa täysin väärää kuvaa siitä urheilusta, jota suomalaiset veronmaksajat harrastaa.