Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

 LIIKUNTAMYLLY MYLLYPURO HELSINKI

  Tulevia tapahtumia Liikuntamyllyssä 

  • Kesällä yleisurheiljat kilpailevat ulkona ja voimistelijatkin pitävät taukoa.Minulla on onni työskennellä liikuntapaikanhoitajana Maailman parhaassa työpaikassa, Liikuntamyllyssä.

Liikuntamyllyssä harjoittelevista urheilijoista kuumin nimi on tällä hetkellä on Kristiina Mäkelä. Hän hyppäsi 4.2.2015 Botniahallissa uuden kolmiloikan Suomen ennätyksen 14,20.  Viime vuonna loukkaantumisista kärsinyt Jonna Berghem on päässyt erinomaiseen vireeseen. Hän juoksi 60 metrillä ennätyksekseen 7,49 ja on sillä ajalla tämän kauden hallitilastossa kolmantena. 200 metrillä aika oli 24,17 ja se on hallikärki tällä hetkellä. 400 metrin ajalla 56,58, Jonna on kauden tilastoissa kolmantena.

Liikuntamyllyssä käy harjoittelemassa kaikki huiput. Siellä näkyy vanhoja sekä uusia mestareita ja kaikki nämä tähdet minä nään työaikana ja palkka juoksee.

Meillä voimistelee Tomi Tuuha ja monta muutakin taitavaa voimistelijaa. On sutjakoita korkeushyppääjiä mm. Eleriin Haas , Linda Sandblom , Alisa Mäkinen ja Vanessa Varjolampi. Pituushyppääjät Roni Ollikainen , Arttu Halmela  ja Mikko Kivinen ovat kovia. 

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on myös talvisin ilonamme.

Nopeutta ja taitavuutta löytyy Jasmin Showlah, Matilda Bogdanoff ja Lotta Harala. Ei hassumpaa vai mitä? 

Holle Holopainen, Reijo Jokela, Matti Nieminen, Atte Pettinen, Anne Suoranta ja moni muu huippuvalmentaja käyttää meidän tilojamme suojattiensa valmentamiseen. Heitä seuraamalla saa ilmaista lajiopetusta suoraan huipulta.

Olemme siirtäneet parempaa korkeushyppypatjaa pari metriä keskemmälle kenttää, koska päällyste oli rikkoontunut monesta kohtaa.

Vuosi 2015 on jo hyvässä vauhdissa. Olemme saaneet juoksusuoran alku- ja loppupäähän näytöt, jotka kertovat onko yleisurheilualue varattu. Hieno homma paitsi laitteet eivät toimi vielä.

 

Paikka on muutenkin suosittu, puoli miljoonaa kävijää vuosittain todistaa sen. Meille pääsee kätevästi metrolla, joten saastusvehkeen voi jättää kotiin ja tulla julkisilla. Tosi urheilijat tulevat tietenkin Myllyyn juoksemalla, pyöräilemällä tai hiihtämällä.

 

Liikkuntamylly näyttää ulkoapäin ankealta. Tässä kuva pääsisäänkäynnistä. Parasta on se, että Metron sisäänkäynti on aivan vieressä, joten julkisilla pääsee halliin todella helposti. 

Ennen joulua vihdoin saatiin juoksuradan kaarteiden kaiteisiin pleksit. Puoli vuotta niitä odoteltiin. Urakoitsijalla oli siitä huolimatta niin kiire, että ei ehtinyt pleksien reunoja hiomaan. Työstä vastaava mestari vain kohautteli olkapäitä, kun asiasta mainitsin. Kaupungin urakoissa urakoitsija on kuningas vaikka luulisi asioiden olevan toisin päin.

 

6Menneitä jorinoita Myllystä

333

 

Ylpeänä esittelen ideoimaani hiekkasuojaa pituuhyppypaikan reunaan. Suoja osittain estää hiekan siirtymisen siniselle verryttelyradalle. Suoja on joustava ja estää myös loukkantumisia. Tämä on joulukuun alun merkittävin parannus yleisurheilualueella.

Joulukalenterin kolmas luukku on aukaistu ja sieltä tuli ihme, A-aita miehet saapuivat paikalle ja nyt meillä on kaarrekaiteessa yksi pleksi.

27.11 Keskiviikossa mennään jo tätäkin viikkoa ja aita miehiä ei näy missään. On se käsittämätöntä, että kaupungin kanssa tehdyissä urakoissa ei ole valmistumispäivää. Urakoitsija tulevat silloin, kun heitä huvittaa eli tekevät muut urakat ensin ja sitten kaupungin urakoita, jos muita töitä ei ole.

Kesästä asti levällään olleet seiväsputket on nyt saatu laitettua kehikon sisälle. Valitettavasti alkuperäinen suunnitelma ei toteutunut. Ideana oli tehdä enemmän putkia. Nyt kaikki putket on samassa paikassa mutta yhteismäärä on yhden putken verran pienempi, joten pieleen meni tämäkin projekti, kuten on menneet muutkin Liikuntamyllyn projektit tänä vuonna. Aidat eivät vieläkään ole valmiit, vaikka marraskuu lähenee loppuaan. 

18.12 Vuosi loppuu kohta. Tänään vihdoin saatiin kaarteen aitoihin pleksit. Pleksit on likaiset ja hiomattomat. Ensi vuonna päästään toivottavasti normaaliin järjestykseen. Koko syksy on mennyt näitä aitoja odotellessa. Seiväsputkien etuseinä ja takaseinä on vieläkin vaiheessä. Sekin projekti on vienyt puoli vuotta.