Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mäntyharju

Tammikuussa 1958 järjestettiin Toivolan urheilukerhon sarjahiihtojen ensimmäinen osa.

Mäntyharju on yksi Suomen erikoisemmista kunnista. Kunnan väki koostuu kolmesta eri heimosta. Pitäjäntuvat olivat yksi erikoisuus. Vuoden 1957 Pitäjänuutisten juttu valaisee lisää.Toivoloita oli Suomessa useita ja siitä aiheutui haittaa postinkululle ja puhelut myös ohjautuivat joskus vääriin kyliin. 1957 Toivolan puhelinkeskus vaihtoi nimensä Tuustaipaleeksi. Postikonttori oli tehnyt sen jo pari vuotta aikaisemmin.

 

Toivolan urheilukerhon vuosikokouksessa valittiin toimijat vuodelle 1957. Tässä kokouksesta lehtijuttu.

 

1957 Maamiesseurantalon maastoissa käytiin jäsentenvälisiä kilpailuja. Siltalan talon poika Seppo Vesalainen otti yleisen sarjan voiton 10 kilometrin matkalla. Ismo Mäntynen oli kuitenkin nopeampi alle 18- vuotiaiden poiken 7,5 kilometrin  kilpailussa ja jätti Sepon toiseksi. 

Minulla ei ole tietoa hiihtikö Seppo kaksi kilpailua, vai oliko nuorissa hiihdetty aika, vain väliaika yleisen sarjan kilpailussa. Oliko kilpailu yhteislähtö vai väliaikalähtö? Monta kysymystä herää katsellessa näitä vanhoja tuloksia.

 

 

 

 

 

Jatkoluokkien poikien kilpailun voittanut Teuvo Mouhu oli mäntyharjulaisittain kova tekijä hiihtorintamalla, joten kolujen välisesten kilpailujen voittaminen ei hänelle ollut mikään odottamaton juttu. Siitä todisteena lehtileike vuodelta 1957. Mikäli olen oikein ymmärtänyt tämä SPL tarkoitti Suomen partiopoika liittoa.

 

 Mäntyharjun Virkistys järjesti kansalliset hiihtokilpailut ja mäkihyppykilpailut vuonna 1957. Alla olevasta kutsusta selviää, että mäkiennätys oli 34 metriä. Nuorten yhdistetyn kilpailjakin on näköjään Mäntyharjussa järjestetty.