Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mörskä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.9.2016

En tiedä mistä ajatus päähäni tuli, jostain se vain sinne putkahti. Minussa heräsi halu ostaa maata. Netistä rupesin katselemaan mitä olisi tarjolla. Etuovi oli sivusto josta kiinteistöjä ensimmäiseksi katselin. Siin meni niitä kuikuillessa kuukausi ja toinenkin. Halu ostaa kasvoi koko ajan.

Sitten löysin sivuston huutokaupat. Se oli aika koukuttavaa ja niinpä minä menin ja tarjosin yhdestä mörskästä 2500 euroa. Olin huudollani kärjessä, kunnes tuli viimeinen huutopäivä. Heti aamulla, joku korotti tarjousta minimikorotuksen (200€). Hän oli uusi tarjoaja. Pari tuntia myöhemmin tuli toinen uusi tarjoaja ja hinta oli noussut 2900 euroon. Annoin ajan kulua ja kun mitään ei tapahtunut tarjosin varttia vaille ennen ajan loppumista seuraavaa hintaa eli 3100 euroa. Aika kului, sekunnit raksuttivat ja aivan viimeisellä sekunnilla aamun ensimmäinen korottaja tarjosi 3300 euroa. 

Tiesin että me kaksi oltiin enää "pelissä" mukana, koska muita tarjouksia ei tullut. Jokaisen tarjouksen jälkeen on aikaa 3 minuuttia korottaa, vaikka tarjousaika olisi ummessa. Halusin jättää hänen miettimisaikansa mahdollisimman lyhyeksi ja korotin heti tarjoukseni 3500 euroon. 

Se tarjous jäikin korkeimmaksi ja nyt minä odettelen sitä, että hyväksyykö myyjä tarjoukseni. Hänellä on kaksi arkipäivää aikaa antaa vastaus. 

 

5.10.2016

Täällä sitä edelleen kärvistellään. Mörskän tarjouksesta piti tulla ilmoitus kahden arkipäivän kuluttua. Ei kuulunut. Laitoin viestin huutokaupan järjestäjälle ja hän ilmoitti, että tarjoukseni ei enää sido minua. Soitin myös Ulosottovirastoon ja asiaa hoitava nainen ilmoitti olevansa tyhy-päiväillä ja palaavansa asiaan keskiviikko aamuna. Kello on kohta 11 ja mitään tietoa ei ole vielä kuulunut. Pitää lähteä treeneihin ja pidän puhelimen hollilla.

14.10.2016

Ulosottoviraston nainen soitti ja sanoi: Tarjousta ei hyväksytä, koska mörskästä on panttisaatavia ja pantin omistajat jäävät liian paljon nuolemaan näppejään. Siinä minä sitten kärvistelin muutaman tunnin ja tuli mieleeni, että korotampa piruuttain tarjousta ja laitoin sähköpostiviestin jossa ilmoitin maksavani mörskästä 4000 euroa. 

Torstaina iltapäivällä tuli viesti, jossa sanottiin, että tätäkään ei voi hyväksyä, koska on päätetty, että alle 5000 euron ei tarjousta hyväksytä. En hätäillyt, laitoin vasta perjantai aamuna viestin, jossa tarjosin  tätä viittä tonnia. Maanantaina sitten tuli ilmoitus, tarjouksen hyväksymisestä. Maksoin summan ja nyt olen odotellut avaimia ja kauppakirjaa. Täytyy varmaan soitella niiden perään, kun viikko on jo kulunut eikä postista mitään ole tullut. Olisi kiva nähdä minkälainen mörskä tuli ostettua.

18.10 Päätös myynnistä on tullut postista, tosin siinä oli kirjoitusvirhe syntymäaikani suhtee. Lupasivat lähettää korjatun version ja avaimet. Päätöksen valitusaika menee umpeen 31.10 klo 16.15 ja sen jälkeen mikäli valituksia ei ole siirtyvät kauppakirja ja panttikirjat haltuuni.

23.10  Olen palannut takaisin mörskäreissultani. Oli se melkoinen järkytys nähdä mitä on tullut ostettua. Toisaalta näytää siltä, että siellä voisi oleskella silloin tällöin. Reissun hinnaksi tuli 205 euroa, joten mikäli lasketaan öiden hintoina niin tällä hetkellä olen makasanut siitä ainoasta nukkumastani yöstä 5205 euroa. Aika kallista. 

11.11.2016

Olen ollut viikon Mörskällä mörskää laittamassa. Itse taloon en ole puuttunut muuten kuin lämmittämällä takkaa. Sähköt olen saanut ja se helpoittaa paljon olemista. Mörskän eteläpuolelta olen raivannut risukkoa noin aarin kokoiselta alalta. Riun tarpeitani rakensin pusikon keskelle. Pajasta löytyi sirkkeli ja kaiken lisäksi se toimi. Kaikenlaista muutakin irtainta omaisuutta Mörskällä on. Muutama vanha maitokannu, nauloja, kirves, muutama saha, höylä ja työkalupakkeja.

Keräilin polttopuita ladosta tai sen tapaisesta. Kaverini kanssa pudotettiin alas puutavaraa vuoliaisten päältä. Yritin oikaista viinoon vajonnutta vajaa mutta en onnistunut. Tunkissa ei riittänyt teho, joten siirsin homman tuonnemmaksi.

21.11.2016

Varainsiirtovero on maksettu, joten tässä päästään lainhuutoa hakemaan. Maanmittauslaitokselta tilasin tietoja tontin pyykkien koordinaateista. Suurin osa pyykkien koordinaateista kuuluu tarkkuusluokaan 4 metriä, joten en tiedä missä pyykit ovat enkä tiedä miltä ne näyttävät. Toisin sanoen en tiedä missä tonttini rajat kulkevat. Aika omituinen juttu. 

7.12.2016

Olen palannut kolmannelta mörskäreissulta. Reissu oli aika savuinen. Takka ei vetänyt ja huone oli täynnä savua. Polttamalla paperia hormin luukussa saatiin takka vetämään. Taas tuli meikäläiselle, jotain uutta vaikka monelle tämä on päivän selvä juttu. Nykyään meitä uusavuttomia on Suomi pullollaan.

Yritin latoakin oikasita ostamillani tunkeilla. Mutta se meni leikkimiseksi. Tulipahan vietyä kirjoja ja muutama huonekalu Mörskään. Siinä se oli sen reissun anti. Ostin yhden lämpöpatterin ja nyt kahdella lämpöpatterilla lämpö pysyy yön yli iltaisissa lukemissa. 

3.3.2017 Olen ollut nyt neljä kuukautta tämän mörskän omistaja. Viisi kertaa olen mörskällä käynyt ja nukuttuja öitä on kaikkiaan 17. Minä olen nukkunut 13 ja Seppä neljä yötä. Taitaa yötä kohti vielä hinta olla yli 400 euroa. Sillä olisi kohtuullisessa hotellissa yöt vietty.

Viimeiset kaksi reissua olen tehnyt omalla autolla. Ostin vuoden 1994 Ford Escortin ja kuluineen hinnaksi tuli 340 euroa. Ajoneuvoveroa ja vakuutusmaksuja on maksettu yli 200 euroa, joten vielä nämä omalla autolla tehdyt reissut ovat olleet aika kalliita. Bensa kulut reissua kohti ovat olleet noin 80 euroa.

26.4 - 7.5.2017 olin peräti 12 päivää mörskällä ja sain kaivettua eteläpuoleisen kivijalan näkviin. Maanpinnalta tuli poistettua multaa semmoisen neljä ja puoli kuutiota ja kivijalka on nyt näkyvissä 30 sentin korkeudelta.

16. - 30.6.2017 Vietin kesälomastani kaksi viikkoa mörskällä. Ei se paljoa kesältä tuntunut, koska oli niin sateista. Olin purkanut lähes neljäs osan katosta ja laudoitin tätä osaa uudestaan. Siinä se meni muoveja ripustellessa ja odotellessa kuivaa hetkeä, jotta pääsisi naulaamaan uutta lautaa kattoon. Tämän neljäsosan laudoitus on noin viisi neliötä vajaa ja odottaa muovien alla kesälomani seuraava osaa, joka alkaa 14. heinäkuuta.

5.11.2018 Mörskän ostosta on kulunut kaksi vuotta. Olen tässä ajassa purkanut puolet katosta ja laudoittanut sen uudestaan. Lautojen katteeksi olen laittanut huovan. Lisäksi olen rakentanut pienen lautahökkelisaunan, jossa voin saunoa ja peseytyä. Hökkeli on niin hatara, että lämpöennätys on vaivaiset 60 astetta.  Kaikkiaan olen tämän kahden vuoden aikana käynyt mörskällä 31 kertaa. Nukuttuja öitä on 206 kappaletta. Siinä on mukana myös kaikkien täällä nukkuneiden yöt.  Minä itse olen viettänyt reilut 150 yötä mörskän katon alla.